ER IS GEEN 'ONE-SIZE-FITS-ALL'

Powerpoint templates

WAT MAAKT EEN POWERPOINT TEMPLATE EEN GOEDE TEMPLATE?

STRUCTUUR

STRUCTUUR

Een goede template begint met een op maat gemaakte structuur. De manier waarop een template gebruikt wordt hangt af van de inhoud, maar ook van de gebruiker. Zo zal een bank meer willen inspelen op grafieken en tabellen, maar een productiemaatschappij op beelden van programma’s en gevoel. Beide vragen een andere aanpak. Die aanpak vertaalt zich dan in het aantal typeslides en voorbeeldslides.

DE WEG VAN DE MINSTE WEERSTAND

DE WEG VAN DE MINSTE WEERSTAND

Naar de gebruiker toe zorgen we steeds dat, in overleg met de klant, de template de weg van de minste weerstand bewandelt binnen het bedrijf. Een praktisch voorbeeld is het gebruik van beelden. In hoeverre werkt de klant met een eigen centrale beeldbank, en hoe makkelijk moet een gebruiker dit in de template kunnen gebruiken? Hetzelfde geldt voor iconen, departementen of producten die een eigen (sub)branding hebben, enz…

GEEN 'ONE-SIZE-FITS-ALL'

GEEN 'ONE-SIZE-FITS-ALL'

Er is geen one-size-fits-all.

Bij butterslides gaan we prat op onze ervaring om dit steeds tot een goed einde te brengen door steeds van nul te beginnen. Zo krijgt u een unieke template en zijn wij zeker dat die niet op andere templates lijkt.

HOE PAKKEN WE DIT DAN AAN EN WAT KOST DAT EIGENLIJK?

STAP 1

Briefing

Alles begint met een briefing. Bestaan er reeds powerpoint thema’s of powerpoint sjablonen? Wat met de corporate branding en wat zijn de verwachtingen naar gebruik en structuur toe? We vragen ook steeds naar enkele voorbeelden van bestaande presentaties zodat we zeker zijn dat alles in de uiteindelijke template past.

STAP 2

Budget

Op basis hiervan spreken we een forfait af. Dit is gebaseerd op de complexiteit van de powerpoint template. Ook de timing wordt besproken. We werken steeds terug in functie van uw deadline. Is die niet haalbaar, zeggen we dat ook meteen.

STAP 3

Design

Hierna volgt dan een eerste aanzet naar powerpoint design en structuur. Kloppen we daar op af, dan beginnen we aan een reeks van voorbeeldslides. Let wel, steeds met dummy content. Enkele voorbeeldslides zijn bijvoorbeeld een vijftal charts, lijnen, vormen, beeldslides, quoteslides en tabellen. We ronden dan af met de andere masters die wel eens vergeten worden. Meer bepaald de notes master en handout master.

STAP 4

Oplevering

Gedurende het gehele proces itereren we op de manier die u als klant kiest. Het aantal iteraties is onbeperkt maar binnen het redelijke. Van zodra de template definitief en gebruikt kan worden, of reeds gebruikt wordt, is het project finaal.